Beleggen, alleen iets voor waaghalzen?

Vandaag doet je spaarrekening je eerder geld verliezen dan winnen.

Met een tak 23-verzekering kan je beleggen in fondsen en zo uitzicht krijgen op een hoger rendement.

Maar is zo’n tak 23-polis enkel iets voor avonturiers of supervermogende mensen? Neen, je beschikt over heel wat mogelijkheden om het beleggingsrisico te beperken en jouw spaargeld te laten renderen.

Als je premies stort in een tak 23-verzekering, dan hangt het rendement af van de onderliggende fondsen. Doen die het goed, dan boek jij een mooie opbrengst. Maar scoren de fondsen eerder zwak, of daalt hun waarde, dan zijn de resultaten navenant. Dat laatste is nu eenmaal het risico dat je loopt als je investeert in fondsen.

Toch kan je dit beleggingsrisico op verschillende manieren inperken!

  • Je ambassadeur bepaalt samen met jou je beleggingsprofiel. Hij zal je vervolgens een voorstel bezorgen dat aansluit bij jouw profiel. Ben je van nature een defensieve belegger, dan zal je ook een voorstel krijgen dat weinig risico inhoudt.
  • Elk fonds heeft een bepaalde risicoklasse, gaande van 1 tot 7. Hoe lager het cijfer, des te lager het risicoprofiel van het fonds.
  • Spreiding is het sleutelwoord bij beleggen. Zo zorgt u er best voor dat er een mooie spreiding is naar regio, sectoren, activaklassen (aandelen, obligaties, cash …) … Zo spreid je ook het eventuele risico.

Heb je hierover nog vragen? Klik hieronder om een afspraak te maken!

 

Kantoor QVH

Handelscentrum Pottelberg
Engelse Wandeling 2 bus K14G
8500 Kortrijk
 
Telefoonnummer: + 32 (0) 56 35 89 63
 
FSMA-nr 115100A
RPR 0636.926.546
 

    © 2022 Gardanto. Alle rechten voorbehouden. Design door Cats&Dogs.