Gardanto in de pers

Via de liquidatiereserve kunnen zaakvoerders op een fiscaalvriendelijke manier geld uit hun vennootschap halen en dat naar hun privévermogen overbrengen. Tijdens de wachttermijn kan de reserve eventueel belegd worden.

“Een eerste mogelijkheid is om de liquidatiereserve te beleggen via een Luxemburgs branche 6-kapitalisatiecontract”, zegt Stijn Van Looy van de vermogensadviseur Gardanto. “Dat geeft u toegang tot een ruim gamma aan fondsen die beleggen in aandelen, obligaties of een combinatie van beide activaklassen. Op die manier kunt u een portefeuille op maat samenstellen die aangepast is aan uw beleggersprofiel. Weet wel dat de kostenstructuur een grote impact kan hebben op het rendement.”

Wil je hier meer over weten of heb je hierover nog vragen?

De meeste van onze klanten kiezen vandaag voor discretionair beheer. Wil je weten of dit ook iets is voor jou, contacteer dan je ambassadeur:

  • Je ambassadeur gaat samen met jou na wat je beleggingsprofiel is. Hij zal je vervolgens een voorstel bezorgen dat aansluit bij jouw profiel. Ben je van nature een defensieve belegger, dan zal je ook een voorstel krijgen dat weinig risico inhoudt.
  • Elk fonds heeft een bepaalde risicoklasse, gaande van 1 tot 7. Hoe lager het cijfer, des te lager het risicoprofiel van het fonds.
  • Spreiding is het sleutelwoord bij beleggen. Zo zorg je er best voor dat er een mooie spreiding is naar regio, sectoren, activaklassen (aandelen, obligaties, cash …) … Zo spreid je ook het eventuele risico.

Heb je hierover nog vragen? Neem contact op met onze ambassadeurs

Deel dit artikel: