Fonds in de kijker: Pictet Water fonds

Gardanto Core investeert in een breed gamma aan onderliggende fondsen. Eén hiervan is het Pictet Water fonds.

In de Gardanto portefeuilles vind je een breed gamma aan onderliggende fondsen. Bij de keuze van thema’s en regio’s wordt een grondige analyse gemaakt van het beschikbare aanbod.

Uit het brede aanbod kiest de portefeuillebeheerder een fondsbeheerder die de nodige expertise heeft in die specifieke markt.

Naast de performance en track-record van het fonds wordt ook de beheerder zelf doorgelicht om na te gaan hoe die zich in de markt positioneert.

De aanpak van Gardanto laat toe om een brede spreiding te hanteren over thema’s, regio’s en beheerders.

Eén van de fondsen die mooi illustreert wat de filosofie is van Gardanto Dynamic is het Water fonds van de beheerder Pictet Asset Management

Video afspelen

Ook iets voor jou?

De meeste van onze klanten kiezen vandaag voor discretionair beheer. Wil je weten of dit ook iets is voor jou, contacteer dan je ambassadeur:

  • Je ambassadeur gaat samen met jou na wat je beleggingsprofiel is. Hij zal je vervolgens een voorstel bezorgen dat aansluit bij jouw profiel. Ben je van nature een defensieve belegger, dan zal je ook een voorstel krijgen dat weinig risico inhoudt.
  • Elk fonds heeft een bepaalde risicoklasse, gaande van 1 tot 7. Hoe lager het cijfer, des te lager het risicoprofiel van het fonds.
  • Spreiding is het sleutelwoord bij beleggen. Zo zorg je er best voor dat er een mooie spreiding is naar regio, sectoren, activaklassen (aandelen, obligaties, cash …) … Zo spreid je ook het eventuele risico.

Heb je hierover nog vragen? Neem contact op met onze ambassadeurs

Deel dit artikel: