Bescherm uw familievermogen

Tak 23 beleggingsverzekering

Een levensverzekeringscontract is een uitstekend instrument voor klanten die een oplossing op maat willen. Het is een soepel instrument met heel wat mogelijkheden.

Een instrument voor vermogensoverdracht en successieplanning

Levensverzekeringen combineren de verzekeringsdekking met vermogensbeheer en successieplanning, in overeenstemming met de juridische en fiscale regels.

Als klant heb je een grote vrijheid om begunstigden van het contract aan te wijzen, waardoor een levensverzekeringscontract een uitstekend instrument is voor vermogensoverdracht en successieplanning.

De onderschrijver kan bepalen op welk moment hij de vermogensbestanddelen overdraagt en welke controle hij hier zelf over wil behouden.

Ook iets voor jou?

Uiteraard betekent meer potentieel rendement ook meer risico, maar is zo’n tak 23-polis enkel iets voor avonturiers of supervermogende mensen? 

Neen, je beschikt over heel wat mogelijkheden om het beleggingsrisico te beperken en jouw spaargeld te laten renderen.

Als je premies stort in een tak 23-verzekering, dan hangt het rendement af van de onderliggende fondsen. Doen die het goed, dan boek jij een mooie opbrengst. Maar scoren de fondsen eerder zwak, of daalt hun waarde, dan zijn de resultaten navenant. Dat laatste is nu eenmaal het risico dat je loopt als je investeert in fondsen.

Vandaag doet je spaarrekening je eerder geld verliezen dan winnen.

Met een beleggingsverzekering kan je beleggen in fondsen en zo uitzicht krijgen op een hoger rendement.

We bieden flexibele oplossingen

Fiscale behandeling

Tak 23 beleggingsverzekeringen voor particulieren zijn fiscaal interessant. Een tak 23 levensverzekering is weliswaar onderhevig aan premietaks van 2%, maar de impact hiervan blijft meestal beperkt. Afhankelijk van de beleggingshorizon en het gerealiseerde rendement is de fiscale druk bij een levensverzekering vaak lager dan bij een kapitalisatiebevek of -sicav. Een correcte inschatting kan u met uw adviseur bekijken.

Een ander kenmerk van de levensverzekering, is dat arbitrages binnen dezelfde polis geen aanleiding geven tot de repititieve toepassing van de premietaks.

De jaarlijkse taks van 0,15% op effectenrekeningen t.w.v. 500.000 euro of meer, geldt niet op levensverzekeringen.

Reconstitutiekredieten

De wedersamenstelling van het hypothecair krediet of reconstitutielening via een beleggingsverzekering is een alternatief voor de klassieke hypothecaire lening. 

Je sluit in dat geval een hypothecaire lening af, maar je betaalt enkel de intresten. Het kapitaal van de lening wordt terugbetaald met het kapitaal uit je beleggingsverzekering. Je beleggingsverzekering wordt dus gekoppeld aan een hypothecaire lening en dient voor het opnieuw samenstellen van het ontleende kapitaal.

Gardanto voor particulieren

Waarom Gardanto?

Met Gardanto brengen we het vermogen van meerdere klanten samen in zorgvuldig samengestelde portefeuilles. Op die manier kunnen we uw kapitaal op een professionele manier laten beheren door een onafhankelijk team.

We houden daarbij rekening met uw risicoprofiel en bovendien blijft het kapitaal voor u beschikbaar.

Zo kan u gerust zijn.

Gardanto Logo

Wij staan u graag te woord.

Onze ambassadeurs combineren jarenlange ervaring met een persoonlijke aanpak. Zo creëren we op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten. De professionele beheerders van Gardanto staan voor u klaar.